Klädd för att söka jobb

Last modified date

När du ska söka ett nytt jobb är första intrycket väldigt viktigt. Därför är det smart att tänka igenom klädseln noggrant, så har du större möjligheter att få jobbet.

Gå på arbetsintervju

Att gå från arbetslöshet till att få ett jobb är underbart. Om du har varit arbetslös länge kan det kännas väldigt nervöst att söka upp ett företag eller gå på en arbetsintervju. Då är det smart att vara väl förberedd, både klädmässigt och mentalt. Det första du bör göra är att fråga dig vilka kläder som passar på arbetsplatsen. Kolla företagets sajt och sociala medier för att se vilken klädkod som gäller. Du kan även gå förbi företaget för att försäkra dig om att du har uppfattat klädkoden rätt.

Det första intrycket

Visst är CV och rekommendationer mycket viktigt, men bra personkemi och ett gott första intryck är i slutändan ofta än viktigare. Särskilt på småföretag. Kom i tid, se till att du luktar gott. Gå in på toaletten och fixa till håret, tänderna och kläderna. Att fixa till sig inne på toaletten är särskilt smart om det är blåsigt, regnigt eller snöigt utomhus.

kalle