Modeshower

Last modified date

Varje år visar de stora klädföretagen upp sina kollektioner på modeshower. Om du har eget modeföretag kan du också skapa en modeshow och visa upp dina kläder.

Stockholm Fashion week

Den största modeshowen i Sverige är Stockholm Fashion week där svenska modeföretag som Odd Molly visar upp sina kollektioner. Det är det största eventet inom klädindustrin i Sverige och mycket populärt att besöka. Tycker du om mode kan det vara smart att titta på Stockholm Fashion week online för att få inspiration till snygga outfits.

Paris, Milano och New York

De riktigt stora modeshowerna går av stapeln i Paris, Milano och New York. Där visas också haute couture, alltså kreationer som bara sys upp i ett fåtal upplagor och som är mycket spektakulära. Att få vara med på de stora modeshowerna är viktigt för mindre märken för att kunna nå ut och växa. De stora internationella modeshowerna besöks av både kändisar, modemagasin och bloggare.

Egen modeshow

Om du äger en klädbutik, har en webbshop eller har skapat ett eget klädmärke kan du ha en egen modeshow. Det är inte ovanligt att klädbutikerna i en galleria emellanåt skapar en modeshow för att visa sina kunder sina nyaste kläder. Ett smart sätt för att nå så många som möjligt är genom att göra en mycket spektakulär eller kreativ modeshow online. Du kan ha en modeshow ute i naturen, på hustak eller vid ett vackert slott. Skapa något extra av showen och lägg sedan ut filmen på YouTube, så kommer du få många visningar. Om du har en egen butik kan du också ha en fysisk modeshow utanför butiken eller i en galleria. Klädbutiker kan ofta vinna mycket på att ha lokala ”modeller” och gärna modeller i olika storlekar.

kalle